Menu

Alennukset

Alennukset laskettuna normaalitaksoista muussa kuin markkinaehtoisessa liikenteessä.

Katso markkinaehtoisen liikenteen hinnastomme.

10% Menopaluulippu

Aikuisten menopaluulipun alennus on 10 %, kun lippu ostetaan vähintään 60 km:n matkalle. Lasten menopaluulipun hinta on puolet normaalitaksasta. Menopaluulipun voi ostaa myös linja-autostamme. Käyttämätöntä paluulippua ei lunasteta takaisin. Paluulippu käy vain Savonlinja-yhtiöiden vuoroihin. Varmista kuljettajalta ennen lipun ostoa, onko paluuvuorosi saman konsernin liikennöimä.


10% Arvokortti

Arvokorttiin tallennetaan asiakkaan haluama euromäärä matkustusoikeutta. Alennus on 10 %. Matkakortti kannattaa ladata uudelleen hyvissä ajoin etukäteen. Ennen voimassaoloajan päättymistä tehty lisälataus ei vähennä jäljellä olevaa voimassaoloa. Latauksen voi tehdä myös autossa tai R-kioskilla.


25% Ryhmälippu

Jo 3 hengen ryhmä saa 25 %:n alennuksen lunastaessaan lipun vähintään 60 km:n yhdensuuntaiselle matkalle, lasten lipussa on normaali 50 %:n alennus. Ryhmässä voi olla sekä aikuisen- että lastenlipun maksavia. Yli 9 hengen ryhmille paikanvaraus on pakollinen. Ryhmälipun paikkavarausmaksu on 2,50 euroa ryhmän koosta riippumatta. Ryhmälippu on ostettava etukäteen Matkahuollosta, sitä myydään sekä meno- että menopaluu-lippuna. Paluulippu käy vain Savonlinja-yhtiön vuoroissa.


0 - 50% CityCity-lippu

CityCity -lipulla matkustat jopa 50 % yksittäistä aikuisten taksakilometrien mukaista menolippua edullisemmin.  Matkahuollon CityCity-lippu on määrättyjen kaupunkien väliseen bussimatkustukseen suunniteltu lippupaketti, joka ladataan Matkahuollon matkakortille. CityCity-lippu on erityisen edullinen ja soveltuu vähintään kaksi kertaa kuukaudessa tiettyä yhteisväliä matkustavalle. CityCity-lipun hinta on kaikille yhteisväleille 250 euroa. Lippu sisältää yhteysvälistä riippuen 8–36 matkaa, jotka ovat voimassa 120 päivää ostohetkestä. Haltijakohtaista CityCity-lippua voi käyttää useampi henkilö, ei kuitenkaan samanaikaisesti.


20 - 50% Kaupunkikortti ja seutulippu

Kaupunki tai seutulippua säännöllisesti käyttävä säästää matkakuluissa muihin lippuvaihtoehtoihin verrattuna 20–50 %. Kaupunkikortilla ja seutulipulla voi matkustaa edullisesti lipun voimassaoloaikana rajattomasti kaikissa alueella liikkuvissa busseissa. Lippuun ostetaan matkustusoikeutta 30 vuorokauden erissä. Kaupunkikortit ja seutuliput ovat henkilökohtaisia.


30% Nuorisoalennus

12–16 -vuotiaat saavat joka päivä 30 %:n alennuksen kaikilla Savonlinja-yhtiöiden vuoroilla. Vähimmäismatka on 60 km. Alennus myönnetään esittämällä kuvallinen henkilötodistus tai passi, josta ikä voidaan todeta. Alennuslipun voi ostaa myös alle 60 km:n matkalle, tällöin alennus on pienempi.


30% Eläkeläislippu

Eläkeläiset saavat joka päivä 30 %:n alennuksen kaikilla Savonlinja-yhtiöiden vuoroilla vähintään 60 km:n matkoilla. Alennuslipun voi ostaa myös alle 60 km:n matkalle, jolloin alennus on pienempi. Eläkeläisalennus myönnetään kuvallisella Kela-kortilla, jossa on MH:n ja/tai VR:n ja/tai Finnairin logot tai merkintä “eläkkeensaaja” tai Matkahuollon Seniorikortilla. Eläkeläisalennus myönnetään myös Työeläkelaitosten liiton eli Telan eläkeläiskortilla kuvallisen henkilötodistuksen kanssa. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen myös esittämällä poliisiviranomaisen myöntämän henkilötodistuksen, passin, ajokortin, kuvallisen Kela-kortin tai kuvallisen pankkikortin.


50% Lapsialennus

4–11 -vuotiaat lapset maksavat puolet normaalin lipun hinnasta. Jokaista vähintään 12-vuotiasta matkustajaa saa maksutta seurata kaksi alle 4-vuotiasta lasta. Jos alle 4-vuotiaalle halutaan varata oma istumapaikka, peritään tällöin normaali lastenlipun hinta.


30 - 50% Varusmiehet ja siviilipalvelumiehet

Varusmiehet, jotka maksavat itse matkansa, voivat ostaa vähintään 60 km:n mittaisille lomamatkoilleen sekä meno- että menopaluulippuja alennetuin hinnoin esittämällä varusmieskortin. Varusmiehet saavat joka päivä 30% alennuksen kaikilla Savonlinja-yhtiöiden markkinaehtoisilla vuoroilla vähintään 60 km:n mittaisille lomamatkoilleen, muilla kuin markkinaehtoisilla vuoroilla alennus on 50%.

Vastaavat edut myönnetään siviilipalvelusmiehille siviilipalvelustodistuksen esittämällä. Alennuslipun voi ostaa myös alle 60 km:n matkalle, jolloin alennus on pienempi.


30 - 50 - 55% Opiskelijalippu

Linja-autoliikenteen opiskelija-alennus koskee päätoimisia opiskelijoita. Opiskelija-alennuksen saa esittämällä voimassaolevan Matkahuollon ja VR:n yhteisen opiskelijakortin tai Matkahuollon liikemerkillä varustetun opiskelijajärjestön kortin. Kadeteille alennus myönnetään puolustusvoimien virallisella henkilökortilla. Kansainvälisillä opiskelijakorteilla alennusta ei myönnetä. Opiskelijakortissa tulee olla voimassaoleva lukukausi- tai lukuvuositarra. Pelkkä syyslukukausitarra on voimassa seuraavan tammikuun loppuun ja kevätlukuvuositarra seuraavan syyskuun loppuun.

Opiskelijalippuja myydään sekä meno- että menopaluulippuina vähintään 60 km:n yhdensuuntaiselle matkalle. Savonlinja-yhtiöiden markkinaehtoisilla vuoroilla alennus on 30% ja muilla kuin markkinaehtoisilla vuoroilla 50%. Lippua myydään myös linja-autoissa. Opiskelijalipun voi ostaa myös alle 60 km:n matkalle, jolloin alennus on pienempi. Prepaid 22 vuosilippu sisältää matkakortilla 22 opiskelijahintaista matkaa 55 %:n alennuksella.


Jopa 90% nettilippu verkkokaupasta

Etukäteen verkkokaupastamme ostettava tuote. Tarjoushinnat tulevat näkyville haettaessa yhdensuuntaista matkaa. Lippu kelpaa vain siihen vuoroon, johon se on ostettu. Tarjouslipusta ei anneta muita alennuksia. Henkilöllisyys tulee tarvittaessa todistaa kuvallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.